Nieuws en digitale Media

 

De opkomst van online video & nieuwsberichten platformen.

Elk jaar zien we nieuwe bewijzen voor de exponentiële groei van video nieuwsberichten sites, die via het internet worden gedistribueerd en projecties van verdere stijgingen in de toekomst .

Een groot deel hiervan heeft betrekking op de opkomst van de Over-the-top’ vermaakinhoud van Netflix en Amazon, dat is in wezen een nieuwe manier om televisie op afroep te leveren.

Maar we zien ook een nieuw soort televisie ontstaan van ‘native’ video die is gemaakt voor het web zelf.

Deze inhoud heeft de neiging om kort te zijn en wordt gecreëerd door digitale omroepen en uitgevers, gespecialiseerde digitale merken, agentschappen en bedrijven, of zelfs door eender welke individu met de wens om dat te doen.

Smartphones en tablets met high-definition schermen stellen consumenten in staat om nieuwsvideo’s te bekijken 24/7 per dag.

 Terwijl on-board camera’s, apps en eenvoudige bewerkingssoftware de barrières hebben verlaagd om digitaal te kijken of te ontwerpen.

Tegelijkertijd is de bandbreedte goedkoper en overvloediger geworden en de kosten van mobiele data-abonnementen in veel landen dalen enorm.

In het afgelopen jaar hebben met name de sociale netwerken zoals Twitter en Facebook deze trends omarmd met nieuwsfeeds, die zich vullen met nieuws-video’s, met uitzonderlijke niveaus van opzettelijke en toevallige blootstelling aan deze nieuwe autochtone formaten.

De videoconsumptie van Facebook is het afgelopen jaar met 75% gestegen tot 8 miljard euro met een dagelijkse videoweergave;

meer dan 1,5 miljoen kleine bedrijven plaatsten een video (of een videoadvertentie) op Facebook dagelijks.

Deze ontwikkelingen vallen samen met de eerste daling van het aantal kijkers van tv-nieuws na decennia van ononderbroken groei.

Verder is er Facebook’s native speler met autoplay-functionaliteit, die heeft geholpen om de achterstand op Youtube in te halen.

Related posts

Welkom bij RegioTV Tiel

Welkom bij RegioTV Tiel

   Ons nieuwste project is het realiseren, coördineren en lanceren van een uniek regionaal online nieuwsplatform, aan de juiste persoon (personen), op het juiste moment, op de juiste plaats, met het laatste nieuws en informatie. Het RegioTV Tiel online nieuws- en informatieplatform is...

Uniek Nieuws Platform

Uniek Nieuws Platform

  Het RegioTV Tiel Online Platform gebruikt een nieuw en uniek online nieuwsberichten concept en strategie. Naast o.a.: producten, activiteiten, organisaties en bedrijven om klanten of bezoekers te vinden en te bereiken binnen de regionale zakelijke omgeving. Het online Platform is waar...

Micro Locals

Micro Locals

  RegioTV Tiel lanceert een uniek concept - het Micro Locals Project-. Om online nieuws, business, promotie, informatie, communicatie en service online effectief te positioneren in de nieuwssector & zakelijke markt. Het online nieuwsplatform van RegioTV Tiel is een unieke nieuws-...

Leave a comment